De ani de zile, zac în centrul orașului ruinele fostului sediul al Teatrului de Animație. Din câte știu eu au existat acolo niște litigii și cred că nici în ziua de astăzi nu s-au soluționat, câtă vreme, clădirea respectivă continuă să rămână în picioare. Păcat și de terenul acela de lângă Parcul Catedralei, suprafață care ar putea avea foarte multe întrebuințări. Ceea ce mă deranjează pe mine este faptul că ruina aceea este inestetică și singura ei utilitate este aceea că folosește drept WC public celor care trec prin zonă.

Ce-i drept și vegetația care înconjoară clădirea ține loc de paravan celor care nu vor sau nu mai pot să ajungă la toaletă publică. Așa că spațiul verde din jurul clădirii este o adevărată toaletă “ecologică”. Zilele trecute, parcasem mașina pe latura clădirii la care fac referire, iar în timp ce așteptam pe cineva, privirea mi-a căzut fix pe dosul unei doamne care se ușura printre boscheți. Elementul surpriză ivit din vegetație m-a paralizat preț de câteva secunde, iar până să scot aparatul foto, “duduia” și-a tras desuurile și s-a evaporat.

De unde atâta bun simț!?! Poate dacă municipalitatea ar aproba construirea unei toalete publice la marginea parcului, nu am mai asista la astfel de scene, în buricul târgului. Dacă mă gândesc bine, toaletă publică este amenajată și în Parcul Cancicov și în Parcul Trandafirilor. De ce nu ar fi una și în Parcul Catedralei? Zona este foarte populată, iar locul de joacă atrage foarte mulți părinți, bunici și copii. Aceștia unde își fac nevoile? Tot pe spațiul verde, ca animalele?

Sorin Niculiță