Să fim puțin mai civilizați!

Da, băcăuanii mei, haideți să fim un pic mai civilizați și să nu transformăm orașul în toaletă publică. Mă refer acum la trei pasaje pietonale: cel din centru, din Piața Tricolorului, ce duce între blocurile de lângă Casa de Cultură, apoi cel din Pasajul Revoluției, de lângă cizmărie, și cel de lângă Colegiul Vrănceanu.

Poate și altele sunt la fel, dar eu prin acestea am trecut recent și mi s-a făcut greață. Sunt convinsă că cei care se ocupă de igienizarea lor își fac treaba, pentru că am mai văzut și praf de cloramină pe jos, dar, băcăuanii mei… în rest, aceste zone, mai ascunse, e drept, de ochiul public, erau mai ceva ca un wc. Era și spre seară când am trecut eu, căldura de peste zi încă se mai simțea bine, numai de mirosuri pestilențiale nu aveai nevoie…

Ce se poate face să ne respectăm unii pe alții? Chiar vreți pază în aceste pasaje, ca să putem fi și noi mai civilizați? Sau amenzi care să vă usuce la buzunare și să vă facă să vă țineți pe voi până ajungeți la casele voastre? Ca să nu mai zic că mai sunt și toalete publice care pot fi folosite, dacă chiar nu se mai poate. Dar chiar așa, în mijlocul străzii, e cam rușinos. Și cam nesimțit față de noi, ceilalți trecători!

Florentina Iuonaș