Goana dupa taiat copaci

Bacaul vorbeste COPACI 3

Bacaul vorbeste COPACI 2

Cum se aude zgomot de drujba in cartier, toate babele ies ca la apel. Una se bucura ca in sfârsit i-au fost auzite rugaciunile, alta vrea sa fie taiat “copacul ei” pentru ca-i face mizerie in gradina, iar alte zece militeaza pentru pastrarea arborilor, pentru ca vor sa le tina umbra.

In fata lor, muncitorii de la Spatii Verzi isi vad linistiti de treaba. Ei taie doar la comanda sefilor si pe baza sesizarilor facute de cetateni sau asociatia de proprietari. In spatele blocului meu a fost taiat un salcâm si toaletat un tei, de-o seama cu blocul.

Baietii s-au miscat repede si s-au apucat de treaba imediat dupa ora 8, când multi dintre copiii cartierului merg la scoala sau la gradinita. Pentru mai multa siguranta, muncitorii au inchis strada Castanilor si au inceput sa taie.

Crengile copacilor au fost urcate in remorca unui tractor, iar bucatile de lemn mai mari au ramas la sol, probabil pentru un alt transport. Stau si ma intreb unde vor ajunge lemnele taiate. La sarmanii care au intr-adevar nevoie de ajutor in sezonul rece sau in curtea altui “nevoias”?!?

Nu am aflat nici acum cine a cerut sa fie taiati cei doi arbori si sunt putin descumpanit. Daca salcâmul era intr-adevar putred, cu teiul ce-au avut?!? In spatele blocului 7, un roscov sta sa cada, dar nimeni nu se atinge de el desi vecinii mei au cerut in repetate rânduri sa fie barem scurtat daca nu taiat de tot.

Iulian G.