Hotie la…magazinul mare

Va scriu o intâmplare care pentru unii ar putea fi un simplu fapt divers, dar, pentru mine, care traiesc din pensie (si aceea mica) este o problema. Am intrat la un magazin din centru pentru a-mi cumpara doua lamâi.

La raft, pretul era de 5,90 lei, la Casa, domnisoara vânzatoare mi-a batut 10,90 lei. S-o fi gândit ca sunt batrâna, nu vad bine si poate sa-mi dubleze pretul. I-am spus imediat ca a gresit bonul, s-a uitat la mine mirata, eu m-am dus iar la raft sa revad pretul, pentru a fi sigura.

Am repetat ca este gresit, iar vânzatoarea, pe loc, fara sa miste un pas, a batut imediat in casa lamâile la 5,90. Deci, ea stia cât este pretul, dar a incercat sa ma fure; daca merge.

Bine, sa zicem ca a gresit, se mai intâmpla, asteptam sa aiba bunul simt si sa-si ceara scuze, dar nu a schitat niciun gest. Si, acum, va intreb pe dumneavoastra, ce diferenta este intre un hot, care-ti baga mâna in buzunar si o vânzatoare ca iti taxeaza dublul valorii marfii cumparate?

Smecherie, diplomatie, nebagarea de seama a cumparatorului? Sau se face cu stiinta patronului? Eu nu asi vrea sa mai vad asemenea oameni in comert.
N. Calin