Inca o viata curmata pe calea ferata

La inceputul lunii noiembrie, am citit in Desteptarea” despre faptul ca bacauanii care locuiesc in cartierul Letea isi pun zilnic viata in pericol, atunci când traverseaza calea ferata. Oamenii aleg aceasta scurtatura, pentru ca de ani de zile, pe acolo le este drumul spre si dinspre casa.

Prin gangul de lânga blocurile Letea 32, pe sub conductele de agent termic, peste sinele de cale ferata, pentru a ajunge mai usor la magazinele de pe strada Bicaz sau in cartierul Narcisa, de unde pot lua inclusiv autobuzul.

Stiu ca oamenii din Letea vor sa li se aprobe construirea unei pasarele peste conductele imense de agent termic, ca sa nu se mai cocoseze de fiecare data când trec pe sub acestea. N-ar strica niciun bec in zona respectiva si patrulari mai dese ale fortelor de ordine, pentru ca nu de putine ori au avut loc tâlharii in cartier.

Dar ca sa nu deviez de la subiect, revin la pericolul care pândeste pe calea ferata. Iata ca in weekend, un barbat a fost taiat de tren chiar in locul la care fac referire. Nefericitul eveniment s-a intâmplat in plina zi si nu stiu daca a fost neglijenta sau un act de sinucidere. Nu stau sa judec faptele nimanui, insa, iata ca cineva a murit calcat de tren.

Era ziua, vizibilitatea era buna si totusi s-a intâmplat nenorocirea. Vara, când vegetatia este abundenta, vizibilitatea este si mai redusa. Copacii infrunziti si tufele care marginesc calea ferata fac si mai grea orientarea.

Crucile montate pe marginea caii ferate sunt martore ale nefericitelor evenimente care s-au intâmplat aici. In urma ultimului accident, o alta cruce va fi montata aici. Bineinteles ca fiecare isi asuma un risc atunci când traverseaza calea ferata, soseaua sau când iese din bloc in jungla cotidiana. In concluzie, e trist ca se intâmpla astfel de evenimente! Sunt convins ca nici de aceasta data, moartea unui om nu va schimba nimic!

Bogdan