Hotii fac aprovizionarea pentru sarbatori

Da, domnilor! Hotii au inceput sa faca aprovizionarea pentru sarbatori, din magazinele noastre. Unii dintre ei “si-au facut mâna” la câteva magazine din Piata Sud, testând terenul si sistemul de securitate al societatilor comerciale.

In week-end, magazinul pe care il detin a fost spart si, din fericire pentru mine, hotii au plecat doar cu câteva bidoane cu bere. Am avut noroc pentru ca s-a declansat sistemul de alarma in momentul in care au spart partea de jos a usii.

Alarma i-a speriat si au renuntat sa mai intre in magazin, furând doar bidoanele cu bere la care au putut ajunge. Asa ca, mare atentie, stimati colegi comercianti!!! Asigurati-va bunurile si investiti intr-un sistem de securitate performant, daca nu vreti sa va numarati de sarbatori printre cei pradati de hoti! Va spun ca paguba nu a fost mare de data asta, insa, pot fi victima data viitoare.

Ar fi de preferat ca in perioada sarbatorilor sa fie suplimentate patrulele de siguranta publica, pentru ca ne intâlnim destul de des cu acest fenomen. Magazinul meu nu a fost singurul incercat de hoti. In aceeasi noapte, probabil aceeasi hoti au incercat si usa unei societati vecine.

Hotii cunosc foarte bine sistemul usilor de termopan si intrarea prin efractie nu constituie o noutate pentru ei. Secretul este sa ai un sistem de alarma pus la punct si camere de supraveghere care sa filmeze in infrarosu pe timp de noapte (asta in cazul in care se face ancheta pentru prinderea autorilor).

Dupa aceasta intâmplare, comerciantii din Piata Sud au intrat in alerta, iar toata lumea cauta sa-si protejeze marfa cât mai bine. Aveti grija, hotii nu intra in vacanta de sarbatori!

Iulian Patrichi