Iepurasul a ajuns la Zemes

Mare bucurie, mare pentru câțiva copii din Zemeș. Mai exact, sentimentul a fost generat de vizita neașteptată a celui mai iubit iepuraș din lume.

Iepurașul cel bun a sosit plin de daruri pentru copiii cuminți, dar a căror părinți nu au posibilitatea de a le face prea des cadouri. Și fiindcă micuții merită, cineva din Zemeș, un tânăr cu suflet bun și care se gândește înainte la alții și abia mai apoi la el, a decis că trebuie să facă ceva și să-l ajute pe Iepuraș ca să poată face bucurii și copiilor mai necăjiți și mai sărăcuți. Așa că, așa cum a mai procedat și în alte dăți, a pornit în căutare.

A vorbit cu prietenii, a spus ce vrea să facă și rezultatele au început să apară. La iniţiativa unui tânăr din Zemeş, Spatariu Vasile – fiindcă de el vorbim, zemeşenii şi nu numai, au donat dulciuri, hăinuţe şi jucării pentru copiii săraci din Zemeș. Împreuna cu prietena lui şi încă trei amici, tinerii au pornit o campanie pe fb prin care, donarea a devenit generală. În ajutor le-au sărit alți oameni de bine.

Tinerii au identificat singuri familii necăjite cu copii mulţi. Au mers din casă în casă și au stat de vorbă cu oamenii.
Au aflat ce mărimi de haine poartă copiii, apoi au făcut pachete pe care acum, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare, le-a dus copiilor. Pachetele cu ce au avut cei mici nevoie, nu lucruri puse la grămadă şi aiurea. Și s-a pornit la împărțit bucurii prin Zemeș.

Și bucuria chiar a fost mare, fiindcă în pachetele strânse cu atâta dăruire și drag, s-a găsit câte ceva pentru fiecare din casele în care a ajuns Iepuraşul: de la încălţăminte și până la haine, jucării, alimente de bază și dulciuri. A fost mare și sinceră bucuria, mai ales din sufletul celor mici. Cuvintele sunt sărace, dar imaginile spun totul de la sine.

De menţionat că tânărul Spatariu Vasile care este arbitru de fotbal şi sportiv, a mai inițiat astfel de campanii de Crăciun in ultimi ani. Darurile au ajuns la mai multe familii necăjite din Bolătău, Zemeș si Pietrosu.

Sărbătoarea de Paşti trebuie resimţite de către toţi copiii, chiar dacă unii nu au părinţi, chiar dacă alţii nu simt dragostea acestora, deşi îi au, toţi copiii merită să se bucure de venirea Paştelui! Suntem angrenaţi în numeroase acţiuni care-i vizează pe cei mici, iar această nouă iniţiativă ” Un iepuraş pentru un copilaş ” nu face altceva decât să se înscrie în demersul amplu, social şi umanitar. Îi îndemn pe toţi cei care au credinta în Dumnezeu, ca de Paşte să nu-i uite pe copiii necajiţi şi să le ofere ceva frumos.

Spatariu Vasile