Iluminat public defect

Moto:
“Daca mana-ti slaba sceptrul ti-o apasa,/ Altuia mai harnic locul tau il lasa!”

Domnule primar am inceput sesizarea printr-un moto relevant ce arata situatia existenta la acest moment in primaria Bacau, neputinta si indolenta aparatul primariei pe care o aveti in subordine.

1.In urma cu o luna am sunat la 984 -Alo, Domnule primar pt a sesiza faptul ca iluminatul public de la pasajul Letea pe partea bisericii Sf. Dimitrie este defect mai concret mai bine de 75% din stalpii de iluminat nu se alimenteaza cu energie si acest lucru face ca sa fie scosi integral din functiune, deci de mai bine de o luna zona pietonala Pasajul Letea este aprox in intuneric.
Subliniez ca aceasta parte a podului este singura prevazuta pt a ilumina si zona pietonala de pe langa pod, ce face legatura intre Cart Orizont si zona de sud a Bacaului

De la primarie persoana cu care am avut discutia telefonica dupa prezentarea situatiei sus mentionate mi-a spus ca cunoaste situatia deoarece si alte persoane au semnalat-o .
Desi a trecut o luna de la sesizara facuta la care mai adaugam alte doua saptamani de mai inainte plus cateva zeci de telefoane ale cetatenilor, toate fara nici un rezultat concret pana acum. Aceste lucruri arata clar care crunta nesimtire si a mai multor factori responsabili din conducerea primariei care nu sunt sanctionati de dumneavoastra .
Mentionez ca de cand a fost dat in folosita dupa reabilitarea facuta cu bani grei in urma cu aprox 2 ani Pasajul Letea a avut permanent probleme la capitolul alimentare iluminat public, acesta cazand frecvent, tinind in bezna cand o parte cand alta a pasajului.

2. Iluminatul public din Parcul Catedralei este jumatate nefunctional. Mai concret zona parcului cuprinsa intre B-dul Unirii si aleea principala din parc ce cuprinde si locul de joaca pt copii existent in perimetrul acestuia. Culmea lenii si a indolentiei este ca in acest parc este o ghereta pt persoana ce zilnic este acolo si ar trebui sa vegheze la buna functionare a acestui parc dar se vede ca acesta „doarme” fara a se implica in probleme ce tin de serviciul pt care este platit de noi. Vine ca sa aiba de unde pleca pt ca asa e salariat la stat. Citeam ca un indian a fost dat afara de la serviciu avut la STAT dupa 24 de ani de stat acasa în condiţiile în care locurile de muncă în cadrul instituţiilor statului sunt considerate a fi pe viaţă.

Cu regret va spun ca situatia de mai sus imi aduce aminte de sistemul comunist de trista amintire in care iarna incepea decuplarea populatiei si cetatenii bacaului erau obligati sa stea in bezna.

Ma intreb daca primaria nu poate face niste lucruri minore de tipul remedierii unor defectiuni electrice cum sa faca alte lucruri de complexitate pt comunitate?

Va multumesc pentru timpul acordat.
Cu stima,
Petrea Florin