Pasii m-au dus zilele acestea pe Aleea Parcului. Cum bine stiti, straduta margineste Parcul Cancicov pâna pe strada Garii, respectiv, strada Razboieni. Si cum ma deplasam spre strada Garii, prin dreptul restaurantului din parc, era mare animatie.

Mai multi angajati de la spatii verzi trageau cu spor de cozile unor greble si adunau frunzele ruginii ale copacilor, asternute in paturi de catre bruma groasa si necrutatoare care le-a desprins de crengi. Verdele crud al ierbii dezgolite si gramezile de frunze mi-au amintit pret de câteva secunde de primavara.

Daca frigul de afara nu mi-ar fi ars talpile ghetelor subtiri, iar mâna dreapta nu mi-ar fi inghetat pe telefonul ce-l tineam la ureche, as fi putut jura ca “vine, vine, primavara!”. Ce-i drept, o astfel de activitate la sfârsit de noiembrie este cât se poate de … neasteptata.

Pe de o parte, mi-am zis ca e firesc, in conditiile in care vrem sa avem la primavara un gazon impecabil in parc. Cineva trebuie sa-l ingrijeasca. Insa, muncitorii aceia pareau niste oameni chinuiti, antrenati intr-o activitate fortata, facuta doar de dragul de a-i ponta cineva pe ziua respectiva. Oricum, esteprima data când vad ca iarba din parc se grebleaza in prag iarna!

Claudiu Slavu