Fie ca sunteti pietoni sau soferi in trafic, va recomand sa ocoliti pe cât puteti strada George Apostu din Bacau! O stiti sigur! Este strada care coteste pe lânga BRD si duce in spatele blocurilor de pe strada Marasesti.

Deunazi era sa fiu calcata de doua masini, fix pe aceasta strada. Si ma aflam pe trotuar! Dar un “biet” sofer care tine mai mult la masina lui decât la siguranta pietonilor, a ocolit o groapa din sosea, a ajuns pe sensul opus de mers si m-a sters cu bara din fata stânga, pe piciorul drept. Mai fac vreo doi pasi si ajung in dreptul ghenei, unde, trasese la rampa masina de gunoi.

Cum soferul acesteia stationa perpendicular si bloca aproape toata strada, colegii lui de trafic, erau nevoiti sa ocoleasca autoutilitara prin fata si sa urce tot pe trotuar ca sa-si poata continua drumul. Mi-am facut cruce pentru a doua oara si mi-am continuat drumul spre statia de autobuz.

Cum am trecut de blocul aflat pe partea stânga, iar … vijjjj, masinile pe lânga mine. Ma uit cu atentie pe banda de mers si vad cum o groapa imensa se casca in sosea. De atâtea lovituri, marginile gropii au devenit inegale, asfaltul s-a macinat, pietrisul s-a imprastiat, iar craterele din asfalt se tot largesc. Un porumbel mort, aflat lânga locul cu pricina, arata ca gropile din asfalt fac victime colaterale. Ma gândesc ca numai eu, in câtiva metri era sa fiu accidentata de doua ori.

Din cauza gropilor din asfalt, trotuarul este folosit drept banda” de urgenta”. La Urgente pot ajunge insa si pietonii care traiesc zilnic experiente rutiere pe strada George Apostu. Vorba aia, o strada din buricul târgului! Sunt ani buni de când aceasta strada nu a mai vazut asfalt nou. Poate i-o veni si ei rândul!

Elena Pruteanu