Încă mai sper…!

Mă adresez din nou dumneavoastră, poate așa am mai multe șanse. Eu încă mai sper! Despre ce este vorba? Păi, locuiesc pe strada 9 mai 31, iar în fața blocului meu, de mai bine de un an, s-au pavat intrările în clădire. S-au pus și stâlpi de aceia cu încărcare solară, foarte estetici și utili, s-au montat bănci noi, coșuri de gunoi. Foarte frumos și bine, până acum.

Numai că, din cele trei scări care sunt la bloc, doar pentru două s-a făcut această investiție de către Primăria Bacău, iar la scara mea nu. A rămas așa cum era… cu beton spart, fără vreun coș de gunoi, cu un bec amărât care dă o lumină palidă noaptea. E frustrant. Nu știu ce firmă a lucrat, nu știu cine a decis acest lucru, dar mă întreb: noi nu plătim același impozit la bugetul local, noi nu suntem băcăuani? De ce la vecini s-a făcut această lucrare și în fața scării noastre, nu?

Suntem chiar aproape de centrul orașului, e inestetic totul, alături s-a amenajat și o parcare ecologică, e și stație de autobuz chiar la scară! Adică eu cred că e un loc destul de circulat și arată urât de tot, așa, ca o lucrare neterminată.

Când erau muncitorii aici, i-am întrebat de ce nu vin și la scara noastră cu pavarea și ce mai era de făcut, dar am primit un răspuns sec:„Așa a fost proiectul! Așa mi s-a spus de la primărie!”. Repet, a trecut mai bine de un an de atunci. Încă mai sper să calc și eu pe pavele moderne, să am lumină eco în fața blocului și să arunc o hârtie într-un coș modern. Mulțumesc celor care m-au citit. E ultima mea speranță!

Florentina Vicol