Carmangeriile sunt surse sigure de hrană pentru maidanezi

Chiar dacă este început de an, nu pot să nu readuc în atenția autorităților o problemă constantă în Bacău: aceea a câinilor fără stăpân. Nu pot să trec cu vederea o problemă care face atingere la siguranța mea, a vecinilor sau a trecătorilor care pot fi oricând victime ale acestor animale.

Locuiesc lângă Piața Sud, în spatele carmangeriilor care funcționează acolo și oricât de mult îmi propun să ignor maidanezii din zonă, nu pot să fac acest lucru. Toată ființa mea se revoltă mai ales atunci când mă împiedic efectiv de ciolanele aruncate de măcelari la voia îmtâmplării. Ne împiedicăm de oase pe trotuar, pe spațiile verzi și în drumul spre tomberon.

Dincolo de aspecte desprinse parcă din filmele de groază, aceste resturi provenite de la tranșarea carcaselor de animale sunt păzite/vânate de câinii maidanezi.

Aparent, oasele au fost abandonate de patrupezi, însă, sunt pândite de la intrările barurilor din zonă sau de sub garduri. Agenții economici care funcționează pe strada Frasinului s-au obișnuit/împrietenit cu animalele, însă, recunosc, eu am o repulsie totală față de acestea. Cel mai tare mă tem de faptul că animalele îmi simt frica și mereu trec pe lângă ele cu teama de a mă ataca.

Cel mai probabil nu sunt singura persoană care simte și gândește astfel, însă, sunt singura care am avut curajul să semnalez această problemă. Nu mi se pare deloc în regulă să mă lovesc pe trotuar de cranii și oase de animale!

V-am scris cu speranța că autoritățile avizate se vor sesiza cu privire la cele semnalate și le vor pune în vedere agenților economici să nu mai arunce resturile animaliere la voia întâmplării, iar hingherii își vor face treaba, ridicând câinii din zonă.

Aura Frâncu