Incaierare in parcare

Va semnalez un aspect care tinde sa devina o mare problema pentru locatarii din zona unde locuiesc. La intersectia strazilor Miorita cu Logofat Tautu a fost amenajat un magazin tip market, PROFI se cheama.

Eu nu inteleg cum i s-a eliberat autorizatie de constructie si functionare fara sa fie prevazuta, cum au toate asemenea magazine, o parcare proprie.

Este, e drept, un magazin mai de cartier, insa vin cumparatori din multe alte zone ale orasului. Si vin … cu masina, care mai trebuie si parcata undeva, nu?

Mai ales dupa amiaza, când numarul clientilor creste, toata zona, trotuare, strazi, orice loc, inclusiv spatiile verzi, sunt ocupate de autoturismele acestora, iar locatarii din blocurile din jur nu mai pot parca masinile, fiind nevoiti sa le lase pe unde apuca.

Am incercat o discutie cu un salariat de acolo, ce pare un fel de sef, insa am fost trimis sa accesez site-ul firmei; sa reclam acolo. Am crezut ca prin modernizarea strazii Miorita se va reglementa si aceasta problema, loc ar fi, numai ca trebuie putina investitie, mai multa vointa si la fel de mult respect pentru locatarii din cele patru blocuri.

O sa mi se spuna ca toti avem dreptate – noi, locatarii, trebuie sa parcam aproape de locuinta, clientii care vin la magazin, la fel, magazinul are, si el, dreptate: v-am facut un bine, in rest, descurcati-va! Eu adresez insa rugamintea celor in drept, nu cunosc care sunt aceea, se stiu ei, sa se amenajeze 10-15 locuri de parcare in fata magazinului. Este loc. Va spun sincer. Este loc suficient, daca se gândeste bine. Va multumesc.

Vasile Corlade