Marea spoiala cu apa si sapun numita verificare la gaze

Buna ziua! Sunt un bacauan care locuieste in centrul orasului si ma confrunt ca multi altii cu vesnica problema a verificarii periodice a instalatiei de gaze naturale.

La data anuntata in prealabil s-au prezentat la usa mea doi angajati ai unei societati autorizate pentru efectuarea acestor servicii, au uns cu o apa murdara instalatiile de gaze din casa si au plecat spunându-mi ca voi primi in factura contravaloarea serviciilor prestate.

Am constatat cu surprindere ca pentru spoiala cu apa murdara (nu se vedea ca ar avea si vreo urma de sapun), firma respectiva m-a taxat cu 65 de lei.

Mi se pare o suma mult prea mare pentru ceea ce au facut. Ma asteptam sa verifice arzatoarele, imbinarile, garniturile de etansare, stabilitatea conductelor, modul cum functioneaza aparatele, dar nimic din toate astea nu s-a intâmplat.

Si acum, pentru cele doua minute petrecute la mine in casa, trebuie sa platesc 65 de lei. Cine imi garanteaza mie ca instalatia de gaze functioneaza bine? Le-as fi dat eu apa si sapun sa faca treaba cum trebuie, sa se vada eventualele scapari de gaze.

O alta problema este cea a schimbarii operatorului. Pâna nu demult eram obisnuiti sa faca verificarile cei de la E.ON. Acum, de acest serviciu se ocupa o firma care se pare ca are ca obiect de activitate verificarile la domiciliu, insa, nimeni nu a auzit de ea. Ca orice om care se gândeste la siguranta lui, ma intreb si eu pe cine si pentru ce platim?

Ion Tudorache