Prima ninsoare va aglomera cu siguranță vulcanizările din Bacău! Noroc că temperatura exterioară nu a permis (încă) zăpezii să se așeze pe șosele. Cu o zi înainte de ninsoare, tocmai întâlnisem un vecin care se căznea să care roțile de schimb.

Iată că gestul lui a fost unul inspirat până la urmă, în condițiile în care la o zi diferență, iarna și-a intrat în drepturi. Având experiența anilor trecuți, sunt sigur că pe mulți șoferi i-a luat zăpada prin surprindere.

După un calcul scurt, cine are mașină trebuie să scoată din buzunar minim 50 de lei. Am auzit și variante cu 40 de lei/4 bucăți, însă, cum este normal, nu vă strică și o echilibrare de roți, așa că bugetul final atinge sigur suma de 50 de lei.

Mai există și varianta cu 65 de lei, în cazul în care doriți să vă fie umflate cauciucurile cu azot. Se spune că această soluție conferă o mai bună aderență a roților pe zăpadă, mașina devine mai ușoară, iar consumul va fi mai redus.

Așa că, oferta este destul de generoasă în vulcanizări. Bugetul pe care sunteți nevoiți să-l asigurați, depinde acum de posibilitățile financiare ale fiecărui șofer.

Claudiu Vraciu