Incredibil! Bacaul nu are un medic neurolog pediatru

Sunt din Onesti. Va semnalez o situatie pe care nu am crezut ca o s-o traiesc. Am avut probleme cu baiatul meu. Mi-a cazut pur si simplu din picioare si am vrut sa consult un medic pediatru pe aceasta problema. Mi s-a recomandat un neurolog.

Aici, in Onesti, avem unul, dar nu am avut incredere in el, asa ca am pornit spre Bacau. Aici, cu mare surprindere recunosc, mi s-a spus ca nu exista medic pediatru neurolog pe urgente.

Exista unul, pe care il gasesc doar in mediul privat, dar care mai vine si prin spital, numai la cerere, numai cu programari, numai cu liste de asteptare. Nu-mi venea sa cred ce aud! Mi s-a dat doar un nume de doctor si atât. La adulti nu mi-a primit copilul ca nu are 18 ani, deci trebuia vazut de un pediatru. Am apelat la cunostinte, am cerut mai multe date, dar m-am izbit doar de refuzuri.

Peste tot recomandarea de a lua legatura cu acel medic din privat. L-am gasit doar pe internet, avea un program afisat care nu corespundea si un numar de telefon la care nu raspundea nimeni. Am facut cale intoarsa spre casa, dar nu m-am lasat.

A revenit sotul in Bacau, s-a dus direct la cabinetul in cauza, pâna am dat de doctor. Foarte amabil de altfel, am intrat la el si fara programare (culmea!), dar a inteles ca am venit de departe. Am scapat ieftin. Sau ma rog, ieftin, având in vedere ca m-am dus in privat. Nu mai conteaza asta. Bine ca baiatul nu are nimic. Dar ma intreb totusi, in caz de urgenta, cum se procedeaza? Stiti ce mi s-a spus? Neurologia nu e urgenta, iar in cel mai rau caz, se trimite pacientul la Iasi. Halal!

Dumitru Valentin Cozma