Internetul zboara…zboara

Imi amintesc ca aceasta problema a fost sesizata si in presa locala cu mai multe luni in urma. Atunci, domnul Tomescu, purtator de cuvânt al primariei, spunea ca, in urmatoarea perioada, in baza unei legi, a unei hotarâri de consiliu, firmele de specialitate, care detin si administreaza retelele de telefonie, televiziunea prin cablu si de internet vor fi obligate sa le coboare de pe stâlpi si sa le pozeze in canale speciale, in baza unui proiect unitar, deoarece, vede toata lumea, orasul arata foarte urât cu zecile de cabluri montate pe stâlpi, parca sunt ornamente de Craciun.

In putine orase din tara mai vezi asa ceva, insa, cred, au luat aceasta masura inca de la inceput. La noi – nimic, peste tot cabluri cazute, cercuri imense cu aceste cabluri atârnate pe stâlpi, pe blocuri, prin pomi. Când bate vântul mai tare, cum s-a intâmplat zilele acestea, zeci de asemenea cabluri se rup si cad peste strazi, cum am vazut pe strada Eliade, pe Milcov, pe lânga Cora, abonatii ramân fara semnal, fara internet, iar pâna vin cei de la deranjamente trec zile intregi, unde mai pui ca nici nu raspund la telefoanele afisate.

Ma intreb daca aceste societati platesc chirie pentru ca se folosesc de o proprietate public privata! Insa au devenit si obraznici, vin, monteaza aceste cabluri pe blocuri, prin interior, prin exterior si nici nu stau la discutie cu locatarii, când, de fapt, asociatiile ar trebui sa perceapa o taxa. Daca tot se incepe reabilitarea unor strazi, cum sunt Mioritei, urmeaza apoi Milcov, Stefan cel Mare (unde este jale) etc., nu se poate include in proiect si ingroparea cablurilor aeriene ale acestor firme? Cum am vazut ca s-a procedat cu conductele pentru apa.

De undeva tot trebuie sa se inceapa, problema este când, deoarece timpul trece si cablurile se tot inmultesc, iar autoritatile vor repeta aceeasi placa: vom face, s-a facut.
Multumesc.

George Macarie, strada Milcov