Joaca lui Niculae cu angajatii sai

Miliardarul Ioan Niculae pare sa se fi poticnit in utilajele invechite de la combinatul sau chimic de la Slobozia. De acolo ar fi trebuit sa plece la export, si chiar a plecat, un mare transport de uree. Care insa s-a dovedit un rebut.

Si s-a gândit Niculae sa reporneasca utilajele de la Bacau, intr-un moment in care combinatul parea bun de dat la fier vechi, peste 400 de oameni plecasera in somaj, iar alti vreo 300 aveau deja sub brad hârtiile de concediere.

Miliardarul Ioan Niculae se joaca din nou cu nervii angajatilor. Pe 300 dintre cei trimisi in somaj ii cheama la munca, ii organizeaza deja in echipe, totul pare ca va decurge brici.
Problema este ca perspectivele de functionare nu sunt tocmai batute in cuie. Oamenii rechemati acum ar putea fi trimisi oricând in somaj mai târziu, când miliardarul in euro va considera ca nu câstiga destul cu ureea lui.

Nimeni nu mai garanteaza pentru viitorul angajatilor si stabilitatea locurilor de munca, asa cum nimeni nu garanteaza ca Amurco va porni saptamâna viitoare, cum se aude. Deocamdata nu are curent electric, nici bani sa achite curentul, nici bani sa achite restantele salariale pe trei luni ale celor trimisi in somaj. Iar sa muncesti pe intuneric, cu burta goala si cu niste utilaje oprite este mai greu.