La ce mai folosește cutia poștală?

Mi se întâmplă frecvent să trec pe lângă vechile cutii poştale stradale şi aşa am ajuns să mă/vă întreb: “Cine mai trimite scrisori?”. În drumul meu spre serviciu, trec zilnic pe lângă cutia poştală amplasată în vecinătatea Colegiului de Tehnic de Comunicaţii “Nicolae Vasilescu Karpen” (fostul liceu PTTR) şi deseori îmi este dat să văd îndesate în cutia poştală ambalaje mototolite de la mâncare.

M-a dezgustat acest aspect, dar pe de altă parte am realizat că se impune un coş de gunoi în zonă, cu atât mai mult cu cât, în apropiere este şi un automat de cafea, iar paharele de hârtie fie ajung în cutia poştală, fie pe jos.

Revenind la problema scrisorilor, într-o altă zi, pe când treceam prin zona Narcisa, în dreptul cutiei poştale din zonă, văd o doamnă în faţa mea care a pus un plic în cutia roşie. Curiozitatea m-a împins să o întreb cui îi trimite plicul/scrisoarea, însă, răspunsul ei m-a dezumflat.

“Nu-i vorba de nicio scrisoare – răspunde femeia uimită de întrebarea mea. Am pus la poştă o adresă către Finanţe.”

Cântărind ambele situaţii prezentate mai sus, am concluzionat că farmecul scrisorilor de altădată păleşte mult în era internetului. Cutiile poştale mai folosesc la adresele oficiale sau ţin loc de coşuri de gunoi…

Vlad Lungu