“Bacăul vorbeşte” schimbă lucruri!

Bacaul vorbeste COS VANDALIZAT INLOCUIT 1Da. Aşa este! Vă scriam zilele trecute despre faptul că un cos de gunoi aflat la intersecţia străzilor Nordului cu Bradului a fost incendiat. Iată că după publicarea sesizării mele în această rubrică, s-a întâmplat minunea!

Coşul de gunoi ars a fost înlocuit cu un altul nou, de generaţie actuală, aşa cum mai găsim prin staţiile de autobuz. Lăudabilă acţiune! Se pare că atunci când există comunicare cu ajutorul cotidianului “Deşteptarea”, lucrurile se pot îndrepta.

Aceasta este starea de normalitate: când comunitatea sesizează, municipalitatea să ia măsuri! M-a mişcat schimbarea pe care am remarcat-o deunăzi şi dacă îmi este permis, vin cu propunerea ca Primăria Bacău să dispună amplasarea de coşuri de gunoi şi în incinta unităţilor de învăţământ.

Vă dau un exemplu: în faţa Şcolii “Ion Creangă”, în curtea interioară, nu este decât un singur coş de gunoi, care nu reuşeşte să adune resturile de mâncare, ambalajele sau bidoanele cu suc, aruncate de copii. Gândiţi-vă că în şcoala acesta învaţă sute de copii, iar de când s-a mai încălzit afară, mulţi dintre ei servesc gustarea în aer liber. Unde să arunce ambalajele, dacă au la dispoziţie un singur coş de gunoi, de mici dimensiuni!?!

Şi dacă tot am atins problema gunoaielor, poate se amenajează o platformă de gunoi închisă, la ieşirea elevilor spre strada Nordului. În prezent, există câteva ghene lângă punctul termic, dar se pare că spaţiul de colectare este prea mic, neputând prelua gunoiul de la locatari şi cel aruncat de agenţii economici din zonă. Hârtiile, pungile şi bidoanele rămase pe din-afară ajung adesea până la intrarea elevilor şi sunt strivite de roţile maşinilor care parchează zilnic acolo, pentru ca părinţii să-şi ia copiii de la şcoală.

Adrian Codrea