La treabă, băieţi!!!

bacaul pomi uscati (3)Îmi pasă de oraşul în care stau, îmi pasă şi de banii pe care fiecare îi plătim sub diverse forme şi care, în final, ajung în bugetul Bacăului. Cu atât mai mult îmi pasă şi de modul în care se cheltuie aceşti bani.

Din păcate, am din ce în ce mai mare convingere că nu există o transparenţă totală în privinţa cheltuielilor despre care aminteam mai sus. Dar, măcar să văd că se face ceva în oraş, care mai este şi util comunităţii. De exemplu, prin primăvară, şi chiar mai spre lunile de vară, am observat cum se cosmetizau copacii din Bacău.

Am văzut asta şi pe vremea vechii legislaturi, a lui Stavarache. Părerea mea, ca nespecialist, e că s-a făcut totul pompieristic, pe genunchi, după ureche. Au fost tăiaţi mulţi copaci care ar fi trebuit să aibă o şansă la viaţă, care pur şi simplu erau utili.

În schimb, au rămas pomii care s-au uscat de ceva timp şi care, în anumite situaţii, devin un real pericol. Ştiu că autorităţile vă citesc de multe ori rubrica, chiar întreg ziarul. De aceea, am speranţa că vor lua măsurile de rigoare.

Inutil să vă enumăr locurile şi copacii care sunt uscaţi. E apanajul primăriei să-i identifice. De altfel e şi uşor (ca în cazul gropilor din asfalt), pentru că pot fi observaţi cu ochiul liber, întrucât le lipsesc frunzele. La treabă, băieţi!!! Succes.

Ana Zommerauer