Lecții de șoferie

Decât să avem o grămadă de șoferi care nu cunosc regulile de circulație sau le ignoră, mai bine fără. Zic eu! E părerea mea! Mai ales că văd, în ultima perioadă, pe șoferii începători mergând în baruri cu mașina, se îmbată și apoi urcă la volan, fără nicio jenă, și provoacă accidente.

Iar apoi ne mirăm de ce! Ar trebui mai multe lecții de șoferie pentru ei și mai multă rigoare la examenul auto.

Chiar de curând, un puștan începător cu „lămâia” pe parbriz, mergea pe pod la Mărgineni depășind printre mașini de parcă era la cursă, fără semnalizare, fără nimic. Poate îl prinde, vreodată, Poliția! Iar acest tip de comportament al șoferilor începători este întâlnit din ce în ce mai des în trafic, în special în preajma liceelor.

Poate ca să impresioneze tinerele, fără să realizeze că pot provoca vreun accident, pleacă cu scârțâit de roți și mai sunt și agresivi cu ceilalți participanți în trafic. Eu le sugerez polițiștilor să îi pice pe toți cei care nu vor să învețe regulile de circulație. Nu avem nevoie în trafic de astfel de… kamikaze. Iar cei care au deja carnet, cel mai bine ar fi să fie lăsați fără. La prima abatere!

Constantin Cozma