Războiul surdo-mut dus pe rețelele de socializare

Din păcate, dragi prieteni, suntem din ce în ce mai dezbinați. De accentuarea acestei stări sunt vinovați, în mare măsură, și niște oameni care nu demult se hrăneau din bani publici. Cum pentru ei hidranții din care curgea lapte și miere au secat, nu le rămâne decât să arunce în stânga și în dreapta cu tot felul de…tâmpenii.

Ideile lor sunt îmbrățișate de unii dintre noi, atunci când sunt pertinente. Dar atunci când „sar calul” și realizezi că nu fac altceva decât să ne învenineze îți pui un mare semn de întrebare. Chiar vor binele nostru și al orașului? Nu-mi prea vine a crede. Sigur, noi băcăuanii nu putem decât să fim spectatorii acestui grotesc „spectacol” în care o parte acuză de incompetență din orice poziție, iar cealaltă parte mimează transparența.

Oricum, numai în pielea lor să nu fii. Întrebarea e foarte simplă: Cum să împaci și capra și varza? Răspunsul, însă, nu cred că-l vom afla vreodată. Atât timp cât suntem dezbinați și rămânem pasibili la acest „tărăboi”, nimeni nu va avea absolut nimic de câștigat. Nici noi, nici orașul. Cert este că ne afundăm în mocirla asta. Și culmea, ne place.

Alexandru Munteanu