Lucrari de termoficare transformate in gropi de gunoi

Bacaul vorbeste GUNOAIE CONDUCTE

Vreau sa semnalez la aceasta rubrica o situatie existenta in cartierul Nord. De când cu lucrarile acestea de inlocuire a conductelor vechi de apa calda si caldura, cartierul Nord a fost mai bine de un an de zile un santier permanent.

Am vazut in paginile ziarului Desteptarea ca ati punctat aspecte ce ne vizeaza direct, s-a vorbit despre lipsa de implicare a autoritatilor, dar mai ales despre neseriozitatea firmelor contractante. In iarna, au fost conducte lasate descoperite, in primavara au mai acoperit din ele, dar nu stiu care au fost criteriile, ca unele sunt descoperite si acum.

Sa zicem ca tevile sunt izolate si nu le afecteaza frigul, insa problema mea cea mai mare tine de gunoaiele aruncate in santurile acestea. In unele zone, conductele aproape ca nu se mai vad din cauza cutiilor de carton, a ambalajelor de tot felul si a bidoanelor de bere aruncate la voia intâmplarii. Ba mai mult, am vazut locatari care si-au aruncat sacii de gunoi menajer in aceste santuri, fiindu-le lene sa le duca pâna la tomberon.

Cu alte cuvinte, mizeria este la ea acasa in cartier! A venit primavara si vreau sa vad si eu ca s-a trecut la reamenajarea spatiilor verzi distruse o data cu sapaturile facute pentru montarea noii retele. Pe când vom avea din nou un cartier curat? Si apropo de asta, tare am avea nevoie si de cosuri de gunoi stradale, ca sa ne comportam civilizat.

Nae Nicolescu