Mlastina dintre blocuri

Buna ziua,

Încerc prin acest email să vă prezint cum se trăieste, astăzi 13.04.2016 într-un cartier din Bacău: localizare exactă- cartier Ura, zona apropiată magazinului Billa, str. Calea Republicii, mai exact zona delimitată de următoarele blocuri 72, 80, 82 localizare google maps 46.531213, 26.918708

https://www.google.ro/maps/place/46%C2%B031’52.4%22N+26%C2%B055’07.3%22E/@46.5313236,26.918849,18.83z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x0

Dacă cei ce ne reprezintă (şi dispun cum vor de banii proveniţi din taxe şi impozite – primar interimar, consilieri şi alti înţelepti ce populează primăria şi consiliul local) numai reuşesc să coboare şi să simtă realitatea printre “noi cei de după blocuri” gri şi pe alocuri colorate, va implorăm, mai risipiţi câteva litere, pentru a mai reaminti că nu doar cei care locuiesc pe străzile principale ale oraşului sunt băcăuani şi nu numai ei merită sa privească de la balcon “hectarele” de panseluţe apărute ca prin minune în fiecare an.

Panseluţe am dori si “noi ,cei de după blocuri”, insă ca să ai panseluţe trebuie să ai trotuar pe care să paşeşti să le poţi admira, numai că trotuarul a dispărut acum cativa ani când au început primele lucrări de inlocuire a ţevilor ce transportă agentul termic. S-a tot lucrat intens iar intr-un final au acoperit şanturile; dar ca să fie totul in spiritul “lucrului bine facut” au adus câteva basculante de pământ negru de padure şi le-au tot nivelat o intreagă zi cu ploaie şi ninsoare. “Maistrul” ce dirija ostilităţile pe şantier a lansat rapid un zvon că imediat ce isi “revine” vremea vor veni câteva camioane cu pavele şi vom avea parcări ecologice între blocuri. A trecut cel puţin un an, iar de atunci la zgomotul fiecărui camion ce trece pe strădutele înguste încă tresărim cu “spaima” ca au venit pavele şi trebuie să scoatem masinile parcate haotic printre dunele de pământ “nivelate” de un “maistru” zvonac…cel putin era şi el bun la ceva. Dar dacă plouă 24 de ore aşa cum s-a întâmplat recent numai poţi calca cu piciorul, darămite să poţi scoate o maşina din zona cu pricina.

ScreenShot001

Voi ataşa şi fotografii edificatoare, făcute de curând dar şi din trecut, cu evoluţia miraculoasă a aspectului zonei cu care îmi delectez ochii în fiecare dimineaţa.

Mesaj clar pentru autorităti, mai exact pentru cei care se ocupă direct cu amenajarea spatiului public: terminaţi cu trasul de artificii pentru speriatul ciorilor, terminaţi cu “potopul” de panseluţe, aveţi curajul sa păşiţi pe străzile secundare ale oraşului şi să vorbiti direct cu oamenii, cu “noi, ce de după blocuri”, altfel nu veti afla niciodată ca existam, că dorim şi noi panseluţe, dar pana la panseluţe dorim mai mult decât orice, putin pietris pentru a acoperi o mlaştină ce se trezeşte la viaţa după fiecare ploaie şi care ne înghite atât la propriu cât şi la figurat.

Dacă vi se par exagerate constatarile mele, veniti in zona şi veti constata ca am fost modest în manifestarea mea de disperare.

Sunt sigur că nemulţumirea exprimată mai sus este împartăşita de toţi locuitorii acestei zone si nu numai.

Noi, cei de dupa blocuri- suntem destui de multi si iubim panselutele….multumesc dacă ati avut răbdare să ajungeti aici cu lectura.