Mai avem prefect?

Prin natura preocupărilor mele zilnice, uneori chiar cu sarcini de serviciu, sunt prezent la multe manifestări publice, fie ele politice, administrative, culturale sau omagiale. Văd în prezidii, în săli sau în stradă reprezentanţi ai diferitelor instituţii, îi văd pe Necula, Braşoveanu, Ailenei (subprefect), directori de instituţii, consilieri.

Aşa cred că este bine şi normal, mai ies din birouri, se întâlnesc cu oamenii, aud, văd, arhivează, poate le foloseşte la ceva. Am auzit că avem un prefect nou, nou de vreun an, dar nu l-am văzut la faţă, nu ştiu cum arată.

Dumnealui ţine legătura dintre judeţ şi Guvern, răspunde de aplicarea politicilor în teritoriu, cel puţin aşa am citit în lege. De unde ia informaţiile, numai de la „Ochiul şi timpanul?” Am înţeles că nu este băcăuan, dar nici alţii nu au fost, dar parcă tot a mai rămas ceva după ei, toată ziua te împiedecai de ei sau ei de tine.

Domnul prefect preferă discreţia? Tăcerea? Spun unii salariaţi că nici prin Prefectură nu-l văd prea des, poate a luat exemplul preşedintelui, mai mult pe acasă decât la muncă. Zic şi eu. Nici la posturile locale de televiziune nu l-am văzut, chiar nu are nimic de spus băcăuanilor? Sau poate se gândeşte că oricum pleacă! Faceţi un sondaj şi întrebaţi oamenii dacă ştiu cum îl cheamă. Măcar atât…

Nicolae State