De ce e zăpada neagră?

Locuiesc în zona apropiată Sălii Sporturilor din Bacău și vreau sa le transmit autorităților locale că sunt oripilat de aspectul dezolant al zonei, produs de munții de zăpadă transportați acolo.

Evident, trebuia adunată zăpada și dusă undeva, dar s-a gândit cineva că prin acele zone trec zilnic cetățeni ai acestui oraș, care încă de pe acum sunt nevoiți să facă slalom printre bălțile și mizeria de acolo? Mă întreb cum va fi situația la primăvară, când cresc temperaturile.

Mizeria va dăinui cel puțin până pe la mijlocul lunii mai. Acum, zăpada este neagră, iar prin fostul părculeț al copiilor (apropo: de ce a fost distrus acel spațiu atât de drag băcăuanilor, odinioară?) abia se mai poate circula la pas, deși pe acolo merg mulți cetățeni spre locul de muncă.

Ce fel de contract a încheiat Primăria cu firmele de deszăpezire astfel încât acestea nu au cheltuit nici un sfanț ca să ducă zăpada la o margine de oraș, unde să nu deranjeze pe nimeni, și nu să o pună în buricul târgului, unde au închis astfel căi importante de acces pentru oamenii simpli?

Evident, a fost un contract pe care s-a semnat “ca primarul”, neglijent, în defavoarea cetățenilor și fără ca acei semnatari să știe ce consecințe are semnătura lor, mai ales că ei nu își murdăresc pantofii lustruiți prin acele locuri.

Ghiță Popoceag