Mai nou, cainii fara stapan ”locuiesc” in scara blocului

Buna ziua,
Pe 5 septembrie primeam de la Politia Locala Bacau un raspuns la o sesizare facuta anterior privind colectarea cainilor fara stapan din cartierul Cornisa si le multumeam pentru interventia prompta, gandindu-ma ca cei la care au transferat responsabilitatea isi vor face treaba. Dar m-am inselat, doar a fost pasata mingea in terenul altuia, problema devenind si mai grava.
In primul rand, va informez si pe dvs., cainii sunt tot pe strada, echipele de colectare a cainilor fara stapan au facut ceva sport (teatral, cred ca nu au intentionat sa prinda ceva), nu au prins nici un caine sau i-au eliberat la scurt timp. Intre timp s-au mai alaturat acestora si altii, in loc de 3 dulai acum sunt 4- 5.
Mai nou, de cand s-a stricat vremea, cainii sunt ”invitati” in scara blocului sa stea peste noapte.
Aseara in jurul orei 22:30 m-am retras spre apartamentul din bloc 38, sc. B, str. Cornisa Bistritei. La intrare m-a intampinat un dulau (are circa 15-20 kg, sa nu va imaginati ca este un catelus). Initial am avut o reactie de teama, dar mai frica i-a fost câinelui care s-a retras pe scara spre subsol. Am incercat sa-l alungam afara impreuna cu un vecin, lasand usile deschise, dar nu am putut. Pana la urma am renuntat si animalul a ramas in scara blocului toata noaptea, dormind probabil la usa celei care l-a ”invitat” si care locuieste la apartament 7.
Fotografia din attach a fost facuta in aceasta dimineata cand am plecat din scara si am vazut animalul la usa acelui apartament, si dupa ce am vorbit la telefon cu seful singurei formatiuni platita din bani publici care are mijloacele de a colecta caini (lasouri, tranchilizante etc.), gandindu-ma ca nu mai trebuie sa alerge dupa el, cainele ii era oferit ”pe tava”. D-l sef imi spune ca scara blocului nu este domeniu public si nu are atributiuni, ii este teama de reclamatiile celor care protejeaza cainii, locatari care in fapt deranjeaza alti 30 de colocatari. Dar cei 30 nu au dreptul sa traiasca civilizat? Numai cainii au drepturi? De ce d-lui din structura platita din bani publici (o milionime platita si de cei 30 de locatari din sc. B, bl. 38, Cornisa) nu ii este frica sa mearga sa-si ridice salariul, lunar? Sa chemam pompierii, armata, SRI, primarul, sau pe cine?
Nu intamplator am generalizat.
In urma cu cateva zile, la scara C din acelasi bloc 38, la ora 22, persoana care locuieste la ap. 5 era in scara blocului cu cei trei dulai care au vechime in cartierul nostru, nu stiu daca numai i-a hranit, mangaiat, pupat sau au ramas peste noapte acolo.
In continuare, când sunt pe strada in haita, animalele sunt agresive, nu s-au autoeducat, in continuare nu fac economie de decibeli noaptea, in continuare fac mizerie in jurul blocului, in continuare fac LEGEA in cartier, in continuare sunt hraniti de aceleasi persoane ”iubitoare” si iresponsabile (5-6 persoane dintr-un cartier cum este Cornisa). Acestia ataca frecvent copii, biciclisti, batrani etc. cu predilectie dupa lasarea intunericului.
Fac un apel si la dvs. pentru a responsabiliza pe cine trebuie sa scapam definitiv de problema cainilor fara stapan din cartier, iar daca exista stapani ai acestora cineva sa-i responsabilizeze. Exista reglementari care nu se respecta tocmai de cei platiti pentru asta.
Sunt foarte multe persoane care au reclamat situatia de fata sau persoane care nu au mijloace sa o faca, fiind deranjate de aceste patrupede si bineinteles de bipedele iresponsabile care hranesc patrupedele.
Ion I.