Maidanezii se imperecheaza pe calea ferata

Bacaul vorbeste CAINI IN CALDURI

Patrupedele se inmultesc nestingherite, in haita. Nu mai putin de sase câini zburdau fericiti zilele acestea in perimetrul caii ferate, ce margineste strada Garofitei din Bacau. Nu stiu prin ce minune, câinii crotaliati se imperecheaza pe capete in acest mare oras dominat de patrupede „sterilizate”, dupa cum spun unii.

In aceasta perioada, propice imperecherii, câinii sunt mai periculosi, mai fiorosi, gata oricând de atac atunci când cineva le invadeaza teritoriul. Din cauza lor, proprietarii de animale, au ajuns sa nu isi mai scoata câinii la plimbare sau sa se rezume doar la spatiul din jurul blocului. Un vecin de-al meu a fost inconjurat de o haita de câini când a iesit la plimbare cu animalutul lui, noroc sa l-a luat in brate si s-a retras incet in scara blocului.

Vazându-l in pericol, i-au sarit doi vecini in ajutor, de-a reusit sa scape nemuscat. In timp ce mai marii tarii se gândesc sa reintroduca in costul intretinerii animalele de companie, nimeni nu face nimic pentru a inlatura adevaratele pericole de pe strada si anume câinii maidanezi.

Luminita Ciubotariu