Nu e de-ajuns că sunt cizme în tot traficul din Bacău, unii şoferi îşi mai şi lasă maşinile exact unde-i taie capul. Şi nu e vorba de unul-doi, ci de zeci-sute, peste tot, în oraş. Şi nu în sensuri giratorii, cum am mai văzut că s-a scris la rubrica asta.

Am văzut, recent, în zona Cornişa, pe o alee dintre blocurile bară, vecine cu cimitirul central. E o alee linştită, pe unde prefer să trec, tocmai ca să ocolesc zgomotul traficului. Ei bine, în aceeaşi zi, la un interval de jumătate de oră, am văzut două maşini care parcaseră pe alee. Una era o maşină taxi, care mai că ar fi suit clientul la etaj, alta era un soi de dubiţă, mare cât o zi de post.

E clar că pe acolo nu te puteai strecura din cauza unor astfel de mârlani. Nici copiii nu mai sunt în siguranţă. Oare, Poliţia locală (mă refer la foştii gardieni publici) mai are drum şi pe acolo? Mai vede şi neregulile astea? Ar trebui, cred, căci pentru asta sunt plătiţi – să înlăture situaţiile care stânjenesc cetăţenii. No offence! Mai este şi problema primăriei care, o dată pentru totdeauna, ar trebui să rezolve spinoasa problemă a parcărilor.

Claudia Postăvaru