Pe strada Aviatorilor, ca dealtfel pe multe străzi din Bacău, zac abandonate zeci de maşini. De când a nins, se vede clar că acestea nu au mai fost mutate de proprietari. Ştiu că s-a mai scris în paginile ziarului “Deşteptarea” despre această problemă şi cred cu tărie că se va mai scrie pentru că ne confruntăm cu o situaţie care deranjează.

Maşina la care fac referire este parcată pe strada Aviatorilor, pe carosabil, în lateralul restaurantului cu acelaşi nume. Fiind abandonată pe şosea incomodează atât posesorii de maşini din zonă, cât şi utilajele de deszăpezire care au trecut prin zonă.

Pe străduţa respectivă, cu greu încap două maşini paralele, darămite să mai parcheze careva! Eu zic că trebuie reglementat o dată pentru totdeauna regimul parcărilor şi amenzilor pentru ocuparea carosabilului sau chiar a parcării în mod nejustificat. Parcările sunt destinate locatarilor care deţin maşini şi le folosesc! Nu samsarilor care ocupă abuziv locurile de parcare şi nici celor care nu au unde să-şi ţină rablele!

Unde mai pui că maşinile abandonate devin în timp ţinta hoţilor de chilipiruri. Inclusiv în cazul la care fac referire, hoţii au spart geamul din dreptul şoferului şi au căutat în interior bunuri uşor vandabile. Indiferent de ce a găsit hoţul în interior, proprietarul maşinii a rămas cu paguba, cu geamul spart.

Cineva l-a înlocuit cu un nailon, însă, până şi acesta a fost tăiat. D’aia zic că maşinile abandonate strică aspectul oraşului şi îi incomodează pe ceilalţi participanţi la trafic.

Grig Ciută