În cartierul Aviatorilor bate vânt de primăvară! Am avut drum la Evidenţa Populaţiei şi pe drum, m-a surprins verva angajaţilor de la Direcţia de Servicii Publice Bacău, care “cosmetizau” copacii. Tot e un cuvânt la modă, aşa că o să-l folosesc în relatarea mea.

Cum vă zic, imediat ce trec de locul de joacă şi dau să intru pe strada Aviatorilor, mă întâmpină o mulţime agitată de oameni. Erau agitaţi pentru că aveau şi un şef de echipă printre ei, care nu-i slăbea deloc.

Aşa că, în timp ce unii tăiau crengile, alţii le strângeau, iar întreaga operaţiune se încheia în remorca unui tractor, acolo unde, un muncitor le aşeza în ordine. Femei şi bărbaţi deopotrivă, munceau cot la cot, făcând sectoare.

Evident că existau şi comentarii în toată această agitaţie, vorbe care mi-au ajuns la urechi în timp ce treceam pe lângă ei. Deh, românisme! Şi totuşi, ceva nu se lega în toată treaba asta. Zăpada, gheaţa şi frigul de afară nu contrastau deloc cu vremea prielnică, primăvăratecă, propice curăţării copacilor.

Poate nu mă pricep au atât de mult la pomicultură, însă, nu e totuşi prea devreme să “toaletăm” copacii? Sau facem nişte activităţi de dragul de-a le face, ca să aibă încărcare sărmanii oameni îngheţaţi bocnă, să-şi justifice salariul!?!

Victor Lungu