Masinile inmatriculate in Bulgaria nu vor primi loc de parcare in fata blocului?

Circula un zvon prin oras ca bacauanii care au masini inmatriculate in Bulgaria nu vor primi loc de parcare in fata blocului. Am fost martor la o astfel de discutie, intr-un cerc de prieteni, unde, cineva ridicase problema lipsei locurilor de parcare. Unul dintre ei povestea ca in 2015 s-ar fi dezbatut intr-o sedinta de Consiliu Local, problema locurilor de parcare din jurul blocurilor.

Se vorbea atunci despre disponibilitatea primariei de a amenaja noi locuri de parcare in cartierele Bacaului, pentru a satisface nevoia posesorilor de masini, iar contra unui abonament lunar, proprietarul avea asigurat locul de parcare. Cel putin, pe timp de noapte, dupa cum reiese din documentul respectiv.

Din câte am inteles, parcarile de resedinta vor functiona zilnic intre orele 16.00 si 8.00, iar in afara acestui orar, parcarile inchiriate devin parcari publice fara plata. Cineva a pus problema masinilor de firma, ale caror angajati le folosesc. Se pare ca si persoanele care au masini de serviciu vor putea sa inchirieze pe lânga bloc un loc de parcare, daca fac dovada domiciliului si a dreptului de folosinta a masinii. Pretul propus pentru inchiriere era de 10 lei pentru persoane fizice si juridice si 5 lei pentru pensionari.

Parcurgând regulamentul respectiv, am aflat ca bacauanii care detin garaje pe domeniul public nu vor putea inchiria un loc de parcare de resedinta. Inteleg utilitatea acestui proiect si il sustin, insa, nu stiu ce s-a intâmplat cu el. Revin la problema mea: daca am masina inmatriculata in Bulgaria, am dreptul sa inchiriez un loc de parcare lânga bloc?

Raul Teodorescu