Raiul câinilor maidanezi e la bloc

Bacaul vorbeste RAIUL CAINILOR 24 februarie

Pe strada Violetelor nr.3/B este raiul câinilor maidanezi! Cartierul nu este tocmai cel mai fericit colt din oras. Aici locuiesc oameni cu o putere financiara precara, care se ingramadesc in apartamente mici, de multe ori neincapatoare pentru numarul mare de locatari dintr-o locuinta.

Revenind la subiect, spuneam ca pe Violetelor 3B e raiul câinilor maidanezi si cosmarul locatarilor si al trecatorilor. Câtiva dulai isi au domiciliul aici. Pot spune asta pentru ca de ani buni de zile, câinii dorm, se hranesc si se inmultesc in fata blocului. Iubitorii de animale din imobilul amintit au aruncat in fata blocului niste mobilier vechi, care tine loc de pat pentru “paznicii locului”. Intr-una din zile m-am nimerit pe acolo si când am vazut câinii in fata blocului 3, am facut cale-ntoarsa si am cautat o ruta ocolitoare ca sa ajung la destinatie.

La o scara vecina, patru fetite se jucau in legea lor. Nu stiu cât de familiare sunt cu animalele de care vorbesc, insa, mie, ca parinte, mi-ar fi teama sa-mi las copiii sa se joace in preajma maidanezilor.

Culmea e ca de atâtia ani, strada a devenit teritoriul animalelor, iar intrusii sunt atacati si izgoniti. Daca treceti pe acolo si nu-i vedeti tolaniti in fata blocului, sigur si-au mutat locul pe o gura de canalizare, de lânga blocul vecin. Mâncare si apa au la discretie pentru ca lumea inconstieta de acolo are grija sa le care mereu.

Oamenii acestia nu se gândesc deloc la pericolul la care ii supune pe cei care trec pe aceasta strada? Poate nu toata lumea e mare iubitoare de animale, iar câinii simt frica de la o posta. Da, mi-e frica de câini si vreau sa-i strânga autoritatile de pe strazi. Nu ma mai simt in siguranta in orasul meu!

Iulia Alexe