Masura pentru scadere tuturor preturilor cu 24% fara reducerea tva

Teoria cu reducerea tva de la anul este o promisiune ineficienta. Masura eficienta consta in restituirea lunar si ocazional valoarea tva 24% din facturile de consum energie si materii prime achitate. Din acest moment,min.de finante devine partenerul de afaceri al investitorilor. Suma restituita poate fi considerata contributie la stimularea cu 24% a tuturor celor care investesc in romania.

Argumente:

1). Toate preturile la bunuri si servicii scad justificat cu 24% fara modificarea valorii tva si a relatiilor cu F.M.I, C.E, B.M si U.E,pentru ca suma restituita logic nu mai poate fi inclusa in cheltuielile de productie. La aceste preturi de productie scazute prin neincluderea in cheltuieli a sumei restituite se adauga tva de 24% nu de 9% pe care il va incasa bugetul din vanzarea bunurilor si serviciilor a caror pret de vanzare este mai mic cu 24% prin contributia min.de finante.

2). Se stimuleaza imprumuturile din banci. Exemplu,daca investesc intr-o casa sera fabrica turism,..si nu am bani ma imprumut la banca cu o dobanda de,..23%,..daca mi se restituie valoarea tva 24% din facturile de consum energie si materii prime necesare realizarii investitiei eu pot sa achit dobanda de 23% si sa reinvestesc 1%. Asta este stimulare incurajare ajutor real nu amanarea platii ratelor.

3). Evaziunea se autodizolva pentru ca evazionistii de azi nu vor refuza stimularea producerii de bunuri si servicii prin restituirea legala a 24% din investitie.

4). Tva nu trebuie redus ci restituit 100% lunar si ocazional pentru a putea fi reinvestit,in caz de calamitati pierderile ar fi mai mici cu 24% nu 100% ca in prezent,preturile scad cu 24%,bugetul incaseaza tva de 24% nu de 9%.
Comparati aceste argumente cu oferta specialistilor din min.de finante ca de la anu reducerea tva ne va imbunatati calitatea vietii

De ce de la anu cand se poate chiar de azi sau de maine. Avem solutia ramane sa lamurim birocratia din guvern. Presa bacaoana poate contribui publicand aceasta solutie.
Pot sa va ofer date importante referitor la o lege unica de recalculare a tuturor pensiilor,a legii unice pentru bugetari.,..

Bogdan loan,pensionar,M.Ap.N, din BAcau