Matrimoniale la liber

Mă îndreptam într-o zi, cu gândurile împrăştiate, pe trotuarul dinspre Tic-Tac şi Piaţa Sud. Pe la mijlocul distanţei dintre cele două puncte de reper este un mini părculeţ cu bănci, ocupat adesea de pensionari. Exact la marginea aleii, pe spătarul unei bănci, un petec de hârtie mi-a atras atenţia. Cu o cariocă albastră, cineva lăsase următorul anunţ:

“Tânăr brunet, caut prietenă. Deţin locuinţă. 0752881***”. Anunţul mi-a smuls un zâmbet, gândindu-mă ca la 54 de ani, domnul în cauză se simte încă tânăr şi ca îi poate oferi partenerei siguranţa unui cămin.

Acum, mă gândesc că de a apelat la anunţuri postate în spaţiul public, domnul este de modă veche. Putea foarte uşor să-şi publice anunţul la rubrica “matrimoniale” dintr-un ziar local sau îşi putea căuta lejer o parteneră pe reţelele de socializare.

Probabil s-a gândit că este mult mai ieftin să lipească anunţuri prin oraş, iar o astfel de investiţie este de lungă durată. Curiozitatea m-a împins să-l sun, ca să-i aflu povestea, dar nu a răspuns. Poate doamnele interesate vor avea mai mult success. Aşadar, aviz amatoarelor!

Costin Ursu