De ceva vreme, în zona Tic-Tac, un panou stradal anunţă că pe spaţiul verde din spatele blocului nr. 3 de pe str. Panselelor, se va ridica un bloc. Cred că este vorba mai curând despre o consultare publică, iar băcăuanii sunt anunţaţi că pe spaţiul verde se va construi un bloc de locuinţe cu spaţii comerciale la parter, parcare la subsol, iar terenul care figurează înscris la adresa nr.100A, str. Mărăşeşti, va fi împrejmuit.

Publicul este invitat să participle la consultarea documentaţiei şi să transmită observaţii cu privire la documentaţia ce urmează a fi supusă avizării. Nu pot să spun despre acest lucru decât că mă bucură faptul că în Bacău se mai şi construieşte. Acelaşi lucru l-am observant şi în cartierul Alecu Russo, unde, în vecinătatea şcolii s-a mai construit un bloc, pe un fost teren de joacă.

Blocuri noi am văzut ridicate recent şi pe fostul teren al Pobac, lângă canalul de fugă al râului Bistriţa, imediat ce treci podul Şerbăneşti, dar şi undeva în nordul oraşului, pe strada Tazlăului. Cred că mai sunt zone, dar e posibil să-mi scape la acest moment. E bine! E chiar foarte bine!!! Unde nu s-ar mai construi!

Sper numai că aceste construcţii se fac cu simţ de răspundere şi aici mă refer la grosimea pereţilor, la structura de rezistenţă, la compartimentarea corespunzătoare, pentru ca noii locatari să nu mai audă la ce oră şi de câte ori se duce la baie vecinul de deasupra şi cel de la etajul inferior, să nu-şi audă vecinele zbierând la copii şi înjurându-i, să nu mai audă pereţi sparţi etc.

Că până la urmă şi aspectele acestea ţin tot de confortul nostru. Eu simt pe propria-mi piele toate astea şi tocmai de aceea am ţinut să subliniez aspectele de mai sus. În rest, la cât mai multe locuinţe! Piaţa imobiliară are loc să se dezvolte în Bacău. Dacă nu pe orizontală, pe verticală, cu siguranţă!

Rodica Prunduş