Mizeria din spatele blocurilor

Bacaul vorbeste GUNOI APUSULUI

Poate multi dintre voi nu stiu unde este strada Apusului in Bacau, sau se gândesc ca se afla in vreo margine de oras. Ei bine, pentru a avea un reper cât mai clar, strada Apusului se afla paralel cu strada Energiei, in partea dinspre podul Margineni.

E imposibil sa o ratezi pentru ca peisajul este inconfundabil si te intâmpina un morman imens de gunoaie. Sunt zile bune de când gunoiul in zona n-a fost ridicat. Tomberoanele sunt pline pâna la refuz si in lipsa altor containere, lumea si-a aruncat sacul menajer pe jos, la voia intâmplarii.

Mai departe, câinii si cei care cauta prin gunoaie si-au facut treaba, rupându-le si imprastiind mizeria in cautare de hrana. Mi-e greu sa cred ca a expirat contractul de salubrizare, taman in ziua alegerilor si nu mai are cine sa ridice gunoiul din oras.

Situatia este din ziua alegerilor, insa astfel de situatii sunt frecvente pe strada Apusului. Gânditi-va numai ce focar de infectie este la aceasta ghena de gunoi, omisa uneori de firma careia noi ii platim anual bani grei pentru taxa de salubrizare. Poate noul primar isi va nota ca prioritara problema salubrizarii, in agenda mandatului sau.

Ghiorghita Tulbure