Mizerii cu taxa de gunoi

De ce, in Onesti, gunoiul este asa de scump? A ajuns 9,30 de lei pentru fiecare persoana.

Noi suntem sase in casa si, numai pentru gunoi, suntem obligati sa platim o multime de bani. Problema este ca noi, cei din oras, suntem taxati la fel ca si cei din Satul Catolic sau de la Stefan cel Mare, care in mod sigur produc mai mult gunoi menajer, daca e sa luam in calcul numai mizeria din grajduri.

Cei de la Servsal au pretins ca sunt nevoiti sa duca gunoiul, la naiba in praznic, la Adjud si ca de aia au crescut tariful la gunoi, ca sunt mai mari cheltuielile.

O vrajeala, pentru ca gunoiul tot pe aici, pe lânga noi, il duc. Am zis ca sa ne adunam mai multi, pe la asociatiile de proprietari si sa facem miting.

Dar, mi-e teama sa nu se intâmple ca anul trecut, când ne-am revoltat (sau am incercat sa o facem) din cauza pretului apei potabile. Abia ne-am adunat 20 de oameni.

Ca sa nu mai spun ca astia de la primarie ne aprobasera sa facem miting la ora 14.00, in plin soare. Pai, cum sa vina pensionarii sa stea in soare, când cel mai frumos ar fi fost sa ne lase sa protestam dimineata, pâna la maximum ora 10.

Va rog sa faceti dumneavoastra un fel de ancheta, sa putem afla si noi care-i adevarul. Va multumesc.

Mihaela Serban