Cu jalba in instanta, daca la Primarie nu se poate

Cu toate ca inca ne confruntam cu dificulati de pe urma crizei financiare din anii trecuti, observam ca pentru altii acest lucru nu se simte. Si ma refer la dezvoltatorii imobiliari, care si-au reinceput ofensiva mai ales impotriva spatiilor verzi si a locatarilor din jurul lor. Am participat la o dezbatere publica organizata de Primarie, la care s-a incercat sa se explice cum de au ajuns terenuri nefolosite de zeci de ani sa fie acum proprietatea unuia sau altuia. Asa cum se intâmpla pe Aleea Parcului.

Am observat ca si in spatele fostului magazin Tic Tac se va ridica un bloc. Acum au ingradit, iar primul efect este ca s-a anihilat o parcare utila celor de la Universitate. Pe acel teren nu stiu sa fi existat altceva decât spatiu folosit de complexul comercial. Cum de a ajuns sa se instapâneasca acolo o familie de doctori si sa ridice in viitorul apropiat un imobil care le va burdusi buzunarele, spre disconfortul riveranilor?

Prin ce mecanisme obscure de fac proprietarii in acte in acest oras? Nu cred ca vocea locatarilor a fost vreodata ascultata atunci când la mijloc sunt interese banesti mari. De aceea sunt sceptic ca si intâlnirea publica de la Centrul de Afaceri, si asa ramasa in coada de peste, va avea vreun rezultat. Probabil ca singura cale de a cauta dreptatea este in instanta.

Sebastian Gurita