Motociclistii-cocalari

Episodul 1: Pe la miezul noptii de duminica spre luni, un neghiob cu motocicleta intre picioare tura la maxim motorul, cu zgomot infernal, undeva intr-o zona centrala. Ce vroia sa demonstreze, doar neuronul lui agitat poate ca stia. Cert este ca a zgâriat amarnic somnul locatarilor din zona.

Episodul 2: Nu trece zi fara ca vreun astfel de neghiob sa nu faca ture de oras cu mult zgomot si viteza, ca sa impresioneze gagici cu jumatate de neuron. Si nu se plictiseste, fiindca face ture dus-intors ca soarecele pus sa alerge in interiorul unui cilindru.

Sa ne intelegm bine: nu vorbim de motociclisti adevarati, care vad in motocicleta simbolul si mijlocul de a câstiga libertate, ci doar despre cocalarii care vad in motociclete mijlocul de a mima virilitatea, care in realitate le lipseste cu desavârsire.

Episodul 3: Un taximetrist se lauda, deunazi, ca are un prieten cu motor care “baga” si 150 km/ora pe Calea Marasesti, dinspre centru spre zona Republicii.

Râdea si povestea cum il atentioneaza sa nu cumva sa sara de pe podul Narcisa pâna la Bartolo, din cauza vitezei. Domnilor politisti, câte episoade din acest film vreti sa mai urmariti? Chiar nu se vede nimic din birourile de la politie? Ca de patrule pe strada nici nu poate fi vorba…

Ioana Faghia