Munca in zadar

bacaul-vorbeste-dezlipitori-de-afiseStie toata lumea câta munca si stres implica lipirea afiselor in locurile publice. A se intelege in locurile ilegale. Fie ca este vorba de afise care anunta noi concerte sau evenimente in oras, fie ca este vorba de animale pierdute sau meseriasi care isi anunta maiestria in a executa puturi, munca celor care le lipesc este extrem de anevoioasa.

I-am vazut deseori pe lipitorii de afise la munca. Stateam la semafor, in fata Bisericii “Sfântul Gheorghe” si cât am asteptat sa se faca verde la semafor pentru pietoni, m-am uitat cât se chinuia un angajat al primariei sa jupeasca de pe un stâlp hârtiile lipite cu atâta sârg. Si tragea omul, ba de hârtia care se incapatâna sa nu-l asculte, ba de scotch-ul infasurat de prea multe ori in jurul stâlpului.

Si uite asa, am ajuns la concluzia ca fentam legea tot pe banii nostri, ai contribuabililor. Decât sa piarda angajatii primariei atâta vreme cu jupitul afiselor lipite in locuri nepermise, nu mai bine asprim amenzile pentru aceasta categorie de persoane care isi fac de treaba, iar mizeria lor o strâng altii!?!

Codrin Lungu