Murim pe strada

Tin de mult timp sa atrag atentia asupra unui fenomen care ma preocupa. Circul zilnic prin oras si am observat ca stâlpii care asigura iluminatul stradal prezinta un real pericol. Cutiilor metalice atasate de acesti stâlpi le lipsesc usile, iar oricine poate umbla la sistemul electric.

Eu unul ma tem sincer pentru siguranta copiilor, pentru ca aceste cutii neasigurate pot constitui o atractie sau o provocare pentru ei. O astfel de situatie am intâlnit-o si pe strada Razboieni din municipiul Bacau, vis-a-vis de Colegiul de Arta “George Apostu”.

Cutiile in care se fac de regula racordurile stau cascate larg la lume, iar oricine are acces la reteaua electrica. In alte cazuri, firele electrice sunt scoase/trase in exterior si nu sunt izolate nici macar cu banalul izoler band.

Ce facem, domnilor? Nu stiu clar in atributiile cui intra stâlpii de iluminat public si nici nu vreau sa caut vinovati daca ei tin de Primaria Bacau sau de cei de la E.ON. Mi se pare omeneste sa oferi o minima siguranta cetatenilor. Lucrari de mântuiala se fac zilnic si in orice domeniu, dar in cazul de fata mi se pare ca suntem prea expusi pericolului electrocutarii. Rog autoritatile locale sa faca ceva in sensul acesta.

Alexandru Frâncu