Taierile din Padurea Magura

Este a 3 sau a 4 oara cand semnalez prin intermediul ziarului dvoastra un fapt destul de ingrijorator, ce a luat amploare de la inceputul acestui an – taierile de copaci din Padurea Magura.

La acea vreme ceream o pozitie oficiala din partea organelor abilitate judetene…cine ar mai putea fi acelea ? Directia Silvica, Directia Regionala a Padurilor…Politia…Politia Rutiera ? …nici nu stiu… dar ceea ce stiu cu siguranta este ca si ieri dupa amiaza (sambata 27.09) in 4 locuri diferite, in Padurea Madura se faceau taieri de copaci si se incarcau in carute si dube. Mai mult, pe sosea erau deja 2 masini ce transportau cantitati destul de importante de lemn in remorci. Doar ca acestea aveau nr. de Bulgaria (am poze), deci clar ca nu puteau fi transporturi oficiale.

Mai mult, si dupa Hanul Magura, pe dealurile paralele cu soseaua au inceput sa se taie copaci. Poate pentru cei ce sunt in tranzit, nu este nicio diferenta, dar pentru cei ce fac (minim) saptamanal acest drum…diferentele de la o saptamana la alta se observa.

Ma intreb…pentru a nu stiu cata oara… padurea aceasta este proprietate privata sau a Statului ? Chiar si asa, este voie sa se taie cum ne duce capul ? Poate lua cineva masuri… eficiente ?
Va multumesc

Matei M.