Ne-am saturat de poluarea fonica

Suntem in anul de gratie 2014 si in orasul Bacau, orasul meu, inca zboara avioane militare ca in Fâsia Gaza. La un moment dat parca disparusera, dar acum iar ne ataca nervii.

Nu ne putem gasi linistea in propriile case, nici la serviciu, nici când iesim cu copiii in parc, pentru ca avioanele militare si elicopterele nu isi cauta culoare de zbor deasupra zonelor nepopulate.

E normal? Este o poluare fonica inadmisibila intr-un oras european. Am iesit si in afara, am mers si in alte orase din tara, dar numai la noi am vazut (auzit) asa ceva. Au venit la mine musafiri, neamuri de prin alte locuri si s-au intrebat cum rezistam.

Parca ar veni razboiul, Doamne fereste! Bun, avem baza militara, ne mândrim cu asta, dar noi, cetatenii orasului, care am crescut aici, ce vina avem?

Constientizez importanta aviatiei militare, insa consider ca in anul 2014 se poate face totusi ceva pentru linistea noastra, a cetatenilor. Se poate discuta, nu stiu cine anume s-o faca, sau se poate autosesiza conducerea fortelor armate, pentru a se stabili alte culoare de zbor.

E parerea mea. Dar, trebuie sa se faca ceva, nu credeti?

Valentin Cochior