Ne-au invadat sobolanii

Nu cu mult timp in urma, ne scandalizam, pe buna dreptate, din cauza conditiilor mizere din saloanele spitalelor. Umblau gândacii peste tot, ca la ei acasa. Si voi ati publicat un reportaj despre un doctor care astupa cu silicon gaurile gândacilor.

Acum, am observat, trecând prin dreptul Policlinicii de la spitalul mare, o turma de sobolani mari, de talia unei pisici. Umblau prin zona gardului care desparte spitalul de niste chioscuri. Bine, le si prieste, pentru ca in acel spatiu sunt abandonate tot felul de gunoaie, mediul ideal pentru sobolanime. M-am gândit ca rozatoarele au fost deranjate de lucrarile care se fac la subsolul policlinicii, pentru ca se stie ca acolo isi aveau marele stat major.

Sobolani mai vedeai razlet, din când in când, dar acum umbla in haita, aproape nestingheriti. Sunt un real pericol pentru sanatatea noastra, a tuturor. Cred ca s-ar cuveni ca cineva, nu stiu cine, sa faca si o deratizare, daca tot sunt lucrarile astea majore la spitalul vechi, adica sa nu se vopseasca gardul, si-nauntru sa gasesti leopardul. Sa se merga cu toate lucrarile deodata, ca sa aiba eficienta totala. Altfel, dupa ce se vor receptiona lucrarile, o sa ne trezim ca sobolanii invadeaza din nou spitalul.

Constantin Giurgiu