Ne e teama sa mai mergem pe strada!

can

Buna ziua! Locuiesc pe strada Carpati si vreau sa semnalez o situatie care m-a adus in pragul disperarii. De câteva luni, o haita de câini si-a facut adapost in parcarea ecologica de pe strada Carpati si ne terorizeaza zi si noapte.

De când a fatat cateaua, nu mai avem liniste. Câinii au crescut, intre timp, si au pus stapânire pe parcare, pe imprejurimile blocului si pe stradutele aferente. Când vin acasa de la cumparaturi, tabarasc asupra sacoselor mele, iar daca ii alungi isi scot coltii si dau sa te muste. Nici pe copii nu-i mai pot lasa la joaca. Sunt cinci pui, cateaua si câinele.

Parcarea este plina de pene de la porumbeii sfâsiati de câini si devorati. Ziua latra si se bat cu alti câini, iar noaptea nu mai putem dormi de schelaieturi si de latratul lor. Am incercat tot felul de metode, sa-i indepartam, am aruncat dupa ei cu borcane, cu bidoane, dar fara rezultat. La scara vecina, este cineva care ii hraneste seara. O alta vecina le da apa intr-un bidon. Cine le poarta de grija sa-i ia in casa, nu sa ne terorizeze pe noi si pe copiii nostri.

Sunt elevi care trec zilnic, prin spatele blocului, in drum spre scoala. Pe unii dintre ei i-au muscat de picioare si bietii copiii nu mai trec pe acolo. Câinii sunt extrem de periculosi si trebuie sa dispara. Am sunat in repetate rânduri la primarie si mi-au spus, de fiecare data, ca n-au unde sa-i duca, n-au ce sa le faca. Oare chiar nu este nicio solutie sa strângem câinii de pe strazi?!?

Mariana Vulpoi