Unde sunt maturatorii?

Cât a fost vara de lunga, angajatii Directiei de salubritate din cadrul Primariei Bacau au iesit cu noaptea in cap ca sa curate strazile de gunoaie.

Acum, in plina toamna, nu vezi picior de maturator pe strazi. Situatia e valabila atât in zona centrala a municipiului Bacau, pe strazile Oituz, Alecsandri, Razboieni, Bulevardul Unirii, cât si la periferie, cartierele Republicii si Aviatori.

Ca sa fiu mai clar, trotuarele sunt acoperite de frunze, mucuri de tigara, hârtii si paharele de plastic, in special in dreptul unor licee. E toamna si cad frunzele, iar pentru asta nu ma pot supara pe natura, dar ma pot supara pe angajatii de la salubritate, care nu le matura. Ma gândesc ca poate, luni dimineata, la ora 11, muncitorii erau inca in week-end.

Ma revolta la fel de tare faptul ca elevii, iesiti, saracii de ei, sa se relaxeze in pauze la o cafea si la o tigara, arunca pe jos ambalajele si chistoacele. Nu-i vad nici parintii, nici profesorii care trec pe lânga ei atunci când intra in scoala. E vorba de lipsa de bun simt si de spirit civic.

Nu-mi place sa traiesc intr-un oras murdar, motiv pentru care, prin intermediul ziarului dumneavoastra, cer angajatilor administratiei sa-si faca datoria.

Mihaita Panaite