Nesimtirea se lasa la usa

Bacaul vorbeste GUNOI LA USA 2Cred ca fiecare dintre noi, bacauanii care locuim la bloc, au pe scara câte un vecin care are prostul obicei de a nu-si duce gunoiul la tomberon, ci isi lasa sacul menajer in fata usii, pe covorul de la intrare. Daca avem noroc, este posibil ca sacul sa fie aruncat la ghena a doua zi sau il ridica chiar femeia de serviciu, de rusinea locatarilor.

N-am sa inteleg niciodata de ce recurg unii oameni la astfel de practici, când cel mai simplu e sa-ti duci resturile menajere la ghena de gunoi. Nu de putine ori mi s-a intâmplat sa calc pe scara blocului in zemuiala scursa din sacul de gunoi al vreunui vecin comod.

Nu mai spun de mirosul pestilential pe care il emana mizeria si de faptul ca fiecare dintre noi cara pe picioare nesimtirea altora. In cazul meu, se intâmpla ca tomberonul sa fie situat chiar in fata blocului.

Cum iesi din scara, faci zece pasi si iti arunci gunoiul. Poate nu le este la fel de comod multora sa bata drumul pâna la ghena de gunoi, insa trebuie sa dam dovada de bun simt si de cei sapte ani de acasa, inclusiv in astfel de cazuri.

Va relatez aceste aspecte, cu speranta ca cei vizati isi vor corecta prostul obicei de a-si lasa gunoiul in fata usii, in loc sa-l duca in spatiile special amenajate. Sa stie si ei, ca nesimtirea, comoditatea sau cum vreti sa-i mai spuneti, se plateste anual prin taxa de salubritate si nu prin testarea nervilor vecinilor de bloc!

Ilie Ciorcea