Trec de multe ori prin zona fostei Curți de Apel. Acum am înțeles că în acea clădire funcționează Direcția Națională Anticorupție și ceva secție de pe la Tribunal, cred că cea Civilă. Am vrut să mă asigur că așa este și m-am apropiat să văd ce scrie pe pancarda de deasupra ușii. Nu am reușit.

De ce? Este acolo un panou pus, dar e ars de soare, cojit, înnegrit, nu se înțelege nimic. E posibil așa ceva? Vorbim, totuși, de două instituții importante în Bacău, în care se analizează dosare grele, în care se judecă oameni.

E păcat! Ridicându-mi privirea, am mai observat că și cele două steaguri arborate sunt vai de capul lor. E un steag albastru, cu Uniunea Europeană, și steagul nostru, Steagul României. Zdrențuite în băiata vântului, decolorate de soare, rupte! Nu se poate așa ceva.

Oare e atât de scump un steag, să fie cumpărat și înlocuit cu cel vechi? E atât de scump să faci o pancardă cu niște litere lizibile să vezi în ce instituție intri? Măcar acolo, unde, repet, vorbim de două entități care țin de Justiție. Păcat pentru Bacăul nostru!

Florentina Crezu